Gulvafslibning

 • 30 års erfaring
 • Konkurrencedygtige priser
 • Tilfredshedgaranti

Leder du efter et gulvservice firma der kan tage sig af din gulvafslibning? Så er du landet det rigtige sted. Hos Hjalthor Danmark er vi eksperter i alt der har med gulve at gøre. Vi kan derfor sørge for, at dine får den bedste behandling.

Giv os et kald på tlf. 32 84 60 10, eller send en mail til info@hjalthor.dk, så vender vi tilbage så hurtigt vi kan.

“Hjalthor Danmark leverer en god og imødekommende service. Medarbejderne er diskrete og omhyggelige i deres arbejde. Vi har kun mødt positiv fleksibilitet, og vi kan varmt anbefale Hjalthor Danmark.”

Med venlig hilsen/Best regards
Helle Rokkjær Brdr. Friis Møbler

Hvornår har et gulv brug for gulvafslibning?

Om dit gulv trænger til en slibning er op til dig. Det kan enten være af udseendemæssige årsager eller fordi tilstanden af gulvet er tilpas slidt til ikke at skifte det ud med noget nyt, men stadig trænger til en makeover. Typisk ved du dog, at det trænger, hvis der er synlige ridser, eller lakken er slidt igennem.

Når du har besluttet dig for en gulvafslibning vil en efterfølgende gulvbehandling være ideel for at få det maksimale ud af afslibningen. Der er flere forskellige gulvbehandlinger, der hver især giver forskellige resultater. For dig handler det om at beslutte hvilket look du vil gå efter, og vi kan derefter i fællesskab finde den behandling, der passer bedst til dig og din gulve.

Efterfølgende gulvbehandlinger vi udfører:

 • Ludbehandling af gulv
 • Lakbehandling af gulv
 • Oliebehandling af gulv
 • Maling af trægulv
 • Polishbehandling

Hvordan foregår en gulvafslibning?

Som oftest vil der være gamle rester fra den forrige behandling. Derfor starter vi altid ud med, at foretage en grovslibning der fjerner alle de overflødige gamle rester. Det efterlader gulvet jævnt og ensrettet.
Dernæst er målet at få overfladen så fin og glat som muligt. Dette gøres med en finslibning, der efterlader gulvet klar til den behandling du har besluttet det skal have.

Hvis du har brug for hjælp til behandling af trægulve, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 32 84 60 10, eller sende en mail til info@hjalthor.dk, så finder vi i fællesskab en løsning der passer dig og dine gulve.

Gulvbehandling af andet end trægulve

Det er ikke kun trægulve vi udfører behandlinger på. Både sten- og linoleumsgulve kan også få en behandling i form af enten opskuring og oliering, eller polishbehandling.
Der er stort set ikke den type gulv eller behandling vi ikke udfører. Selv tæpperens kan vi klare!

Hvis du er i tvivl om hvordan du holder dit gulv pænt, kan du læse mere om vedligeholdelse af gulve her.

Hvornår har et gulv brug for gulvafhøvling?

Der er stor forskel på en gulvafhøvling og en gulvafslibning. En gulvafhøvling er typisk et langt større stykke arbejde, og er derfor heller ikke noget man selv skal give sig i kast med.
Når vi udfører en gulvafhøvling betyder det, at vi fjerner 2-4 mm af de øverste lag. Det kan lyde voldsomt, men i virkeligheden kan det til tider ikke gøres mindre. Ofte er gulvet så slidt, at mange tror det ikke kan betale sig at få det lavet. Men det KAN det. Der skal bare mere til, end man lige går og tror.

Vi sørger for det hele

Det er ofte et større projekt, når man enten skal have foretaget en slibning af gulv, eller anden form for gulvbehandling. Det er vi hos Hjalthor Danmark godt klar over, og tilbyder derfor at sørge for alt forarbejdet.

Vi kan derfor tilbyde jer at:

 • Rykke de møbler der skal rykkes
 • Afskærme jeres ejendele
 • Rykke det hele tilbage på plads efter slibningen

På den måde behøver du ikke bekymre dig om andet, end at vælge den efterfølgende behandling.

Rådgivning om gulvafslibning

For at sikre dig et tilfredsstillende resultat du stolt kan vise frem, forsøger vi så vidt muligt at rådgive og guide dig til at træffe det rette valg. Det inkluderer både rådgivning om, at du enten skal have gulvafslibning eller gulvafhøvling, og den efterfølgende behandling. Det er vigtigt for os, at du føler dig i gode hænder, og er tryg ved at overlade dine gulve til os.

Pris på gulvslibning

Står du og overvejer dine muligheder for behandling af trægulve, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 32 84 60 10, eller sende en mail til info@hjalthor.dk. Så finder vi i fællesskab et uforpligtende tilbud, der matcher dine krav til gulvservice.

Vi samler på tilfredse kunder

FAQ / Typiske spørgmål

Skal jeg vælge lak?

Lak anbefales ofte til det “aktive” hjem, et hjem med dyr og mange folk der kommer og går – det anbefales af den simple grund fordi lakken lægger sig som en beskyttende film over gulvet, og tager de slag der kan komme. Der kan selvfølgelig stadigvæk opstå ridser i gulvet, men dette er den bedste beskyttelse imod det.

Når du skal vælge en lakbehandling, har du flere muligheder, f.eks. klar lak eller en hvid lakering, der hver har deres fordele. Valget af lakbehandling bunder tit i, hvilken type gulv du har, og hvordan du ønsker gulvet skal se ud. Men der er også andre overvejelser i forhold til vedligeholdelse og rengøring.

Hvis uheldet er ude og lakken får nogle ridser (der ikke går ned til gulvet) kan man lave en let slibning og derefter lægge et nyt lag lak.

Skal jeg vælge olie?

Olie er den mere naturlige løsning, det er dog også mere sart og anbefales ikke til hjem med børn, dyr eller meget trafik – der vil lak stadig være den bedste løsning.

Derudover kræver olie en løbende vedligeholdelse, det vil sige en jævnlig gulvvask med en special sæbe (sæben udleveres efter olie behandling af vores gulvmand). Hvis man passer på gulvet, så har det en levetid på ca. 5 år, dette kan dog varierer som alt andet – men en hovedregel er at jo mindre vand på gulvet desto bedre.

Farvet olie + lak er også en mulighed, men da dette er mere komplekst og individuelt, kræver det en snak med vores utroligt dygtige gulvmand, så kontakt os for mere information.

Hvad er forskellen på laminat, lamel og massiv gulv?

Laminat er et kunstigt gulv. Nærmest et foto af træ som er limet på en plade.
Lamel er typisk opdelt i 2 eller 3 lag. Det øverste slidlag er ægte træ, hvorimod de underliggende lag er pladetræ
Massiv træ siger næsten sig selv. Det er den ægte vare hele vejen igennem.
Der er også en væsentlig forskel på såvel pris, kvalitet og levetid. Det er der bestemt også på komforten, den visuelle oplevelse og den samlede oplevelse. Men alle typer har deres berettigelse på hver deres opgave.

Hvor mange gange kan vi slibe vores gulv?

Det kommer an på tykkelsen af det valgte egetrægulv. F.eks. kan en 21 mm massiv planke typisk slibes 7-8 gange før man kommer ned til feren. Men som sådan er det et teoretisk svar. Det vil aldrig blive nødvendigt at nedslibe et egetrægulv så mange gange. De fleste ejere af et massivt egetrægulv vil aldrig slibe, medmindre at der er opstået skade på gulvet. Et egetrægulv bliver som udgangspunkt aldrig slidt, men opnår blot en patina, som de fleste mennesker ynder både at se på, men også opholde sig på.