Skimmelsvamp

  • 30 års erfaring
  • Konkurrencedygtige priser
  • Tilfredshedsgaranti

Leder du efter en professionel virksomhed til at tage sig af skimmelsvamp?

Uanset om det er analysering eller fjernelse, så kan vi klare det!

Vi identificerer skimmelsvamp arten hurtigt, og laver plan for fjernelse, samt forebyggelse, så problemet kan holdes på afstand fremadrettet. Giv os et kald på tlf. 32 84 60 10, eller send en mail til info@hjalthor.dk

“Hjalthor Danmark leverer en god og imødekommen service. Medarbejderne er diskrete og omhyggelige i deres arbejde. Vi har kun mødt positiv fleksibilitet, og vi kan varmt anbefale Hjalthor Danmark.”

Med venlig hilsen/Best regards
Helle Rokkjær Brdr. Friis Møbler

Er den pink skimmelsvamp farligst?

Farven på skimmelsvampen siger intet om, hvor farlig den er. Der findes utrolig mange arter, og farven varierer alt efter, hvilken svamp, der er tale om – og hvad svampen vokser på. Der findes 12-14 bygningsrelaterede skimmelsvampe, der alle kan give fysisk ubehag. Og 3 af dem kan producere svampetoksiner, altså gift, der giver et særdeles ubehag ved berøring og forværrer vores indeklimasituation.”

Hvor mange danske boliger har skimmelsvamp?

Der er skimmelmateriale i alle huse, men der er langt fra skimmelvækst i alle huse. Det er vigtigt at skelne mellem de to, da der naturligt er skimmelmateriale i udeluften og derfor også i vores indeklima – men skimmelvækst, altså lokalt voksende skimmelsvampe i din bolig, er en helt anden sag.

Hvis skimmelsvampen fx er 30 gange 30 centimeter, så er det klart, at den er et større problem i et soveværelse på 6 kvadratmeter end i et loft højt oppe i en sportshal på flere tusinde kvadratmeter. Så skimmelsvampes effekt skal derfor altid ses i relation til, hvor den forekommer.

Bliver alle syge af skimmelsvamp i boligen?

Mennesker reagerer forskelligt på skimmelsvampe – og nogen reagerer slet ikke. Virkeligheden er, at nogen af os kan bo i en bolig angrebet af skimmelsvamp i 80 år, mens andre kan mærke fysisk ubehag i det øjeblik, de træder ind i et rum eller et hus med skimmelsvamp.

Skimmelsvamp kan fremkalde forskellige symptomer, fx irriterede slimhinder, åndedrætsbesvær, kløe på huden, hovedpine og koncentrationsbesvær.

skimmel vindue

Hvis du har brug for hjælp til fjernelse af skimmelsvamp, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 32 84 60 10, eller sende en mail til info@hjalthor.dk, så finder vi i fællesskab en løsning der passer dig!

Kan skimmelsvamp sprede sig til hele huset?

Skimmelsvamps vækstbetingelser kræver en luftfugtighed på over 75 % i luft og på materialeoverflader. Og den spreder sig kun, hvis den betingelse er opfyldt.

Skimmelsvampens vækst foregår, hvor betingelserne er – fx omkring en kuldebro, hvor der er kondens pga. temperaturforskellen mellem ude og inde samt varme fra stuens indeklima. Herfra kan sporer og andre partikler spredes til resten af din bolig.

Nedbryder skimmelsvamp mit hus?

Skimmelsvamp ødelægger eller nedbryder ikke dit hus, men de kan påvirke og ødelægge dit indeklima. En ting er støv i din bolig. Men fakta er, at der kun vokser skimmelsvampe i din bolig, når der er fugtmæssige problemer. Så sørg for, at dit hus er tæt og tørt, for uden fugt – ingen skimmelvækst.

Svampesporer binder sig til støv

Det har vist sig, at mange af skimmelsvampene og stofferne herfra binder sig til det støv, der findes i bygninger.

I en støvet bygning med skimmelsvampevækst kan eksponeringen, derfor blive særligt stor.

Gulvstøvet hvirvles let op, når der er aktiviteter i rummet, så støvet med skimmelsvampe kan indåndes af personerne i rummet. Det er derfor også af denne grund vigtigt at holde et godt rengøringsniveau.

Vi kan tilbyde jer at:

  • Identificere og analysere hvilken type skimmel der befinder sig i boligen
  • Fjerne og rengøre boligen så skimmelsvampen kommer helt væk
  • Evt. nedrive og fjerne skimmel bagved vægge mv. samt opsætte væggene igen.

På den måde kommer du skimmelsvampen helt til livs og får et sundt indeklima.

Vandskader kræver hurtig handling

Skimmelvækst starter ofte med en vandskade. I løbet af 1-2 uger kan der opstå omfattende skimmelvækst på fugtige bygningsdele. Derfor skal I reagere omgående, når I konstaterer en vandskade – inden skimmelangrebet kommer.

Det er derfor vigtigt, at der i alle bygninger findes et beredskab for håndtering af sådanne skader, så længere tids opfugtning med resulterende vækst af skimmelsvampe undgås.

Pris på analysering og/eller fjernelse af skimmelsvamp

skimmel før behandlingEfter skimmelbehandling

Står du og overvejer dine muligheder for behandling/analysering af skimmel, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 32 84 60 10, eller sende en mail til info@hjalthor.dk. Så finder vi i fællesskab et uforpligtende tilbud, der matcher dine krav.

Kilde:
http://www.samvirke.dk
https://www.indeklimaportalen.dk/

Vi samler på tilfredse kunder

FAQ / Typiske spørgmål

Hvad hvis skimmelsvamp er indeni væggen?

Vi samarbejder med dygtige tømrere så vi kan tilbyde en komplet pakke hvis væggene skal rives ned og derefter sættes op igen, så, med andre ord, tilbyder vi en af markedets mest omfattende skimmel-pakker!

Hvordan analyserer I skimmel?

Vi indsamler prøver og sender til analysering på laboratoriet. Så snart vi har svar kan vi lægge plan og påbegynde fjernelsen – med korrekt plan og tilpassede midler sikrer vi, at der ikke er noget tidsspilde eller unødigt arbejde. Vi finder problemet, analysere det og fjerner det korrekt!

Laver i rengøring efter fjernelse af skimmelsvamp?

Ja – i rummet hvor skimmelsvamp blev fjernet. Vi har også gode tilbud til hovedrengøring til resten af hjemmet, hvis man ønsker at komme hjem til et funklende rent hjem, som ikke bærer præg af, at der nogensinde har været skimmelsvamp.

Hvor hurtigt får jeg svar?

Med det samme – hvis det er en luftprøve. Hvis der er skimmel i luften, er det muligt at tage en luftprøve, og med vores udstyr kan vi få svar med det samme.

Nogle dage – hvis måling ikke viser skimmel i luften. I det tilfælde bliver der taget materialprøve, og sendt til laboratoriet til analysering ved hjælp af dyrkning.